Loopbaanadvies & Inplacement

met TMA als uitgangspunt

Mensen en hun Talenten zijn het grootste Kapitaal

Wij bij InRo geloven dat medewerkers én hun talenten het grootste kapitaal van de onderneming vormen. Medewerkers die op hun plek zitten en hun talenten daarin kwijt kunnen zijn meer gemotiveerd, minder vaak ziek, ervaren meer plezier in het werk en performen beter. Toch kan het gebeuren dat medewerkers niet (meer) op de juiste plek zitten. De medewerker overstijgt de functie of de functie overstijgt de medewerker. Wanneer dit het geval is, zal een loopbaanadvies traject met de inzet van TMA door InRo uitkomst bieden.

Loopbaanadvies voor werkgevers

Medewerkers die gewoon hun werk DOEN, dat wil je toch zeker niet? Medewerkers die echt op hun plek zitten gaan met meer plezier naar het werk, zijn meer gemotiveerd en verzetten meer werk. Daar plukt zowel de medewerker als de Onderneming de vruchten van. Een bepaalde doorstroom van medewerkers is vaak gewenst, maar hoe kom je tot de juiste functie?

InRo biedt een kwalitatief hoogstaand loopbaanadvies en/of Inplacement traject dat mensen altijd in beweging zet. We gebruiken daarvoor niet alleen onze coach expertise en -instrumenten, maar zetten ook altijd een objectief TMA-onderzoek in. Het kan zo zijn dat een dergelijk advies leidt tot inplacement, ook daarin kunnen wij de medewerker begeleiden. We houden hierbij het doel voor ogen: de Juiste persoon op de juiste plek. Desnoods ook buiten uw bedrijf.

Loopbaanadvies voor medewerkers op basis van je talenten

Wanneer je geen voldoening (meer) uit je werk haalt, wanneer je het gevoel hebt dat je niet (meer) op je plek zit, is het volgen van een loopbaanadvies traject bij InRo een Investering die zich altijd terug betaald. Wij helpen je te ontdekken welke unieke kwaliteiten je hebt, hoe je deze het beste kunt inzetten en in welke werkomgeving jij het beste tot je recht komt. In het traject sta jij centraal. Draaien we geen standaard programma af, maar maken van elk traject een maatwerktraject dat leidt naar iets moois. TMA is een vast onderdeel van dit type traject. Want wij geloven dat wanneer jij je Talenten kunt inzetten in je werk, jij weer gaat schitteren.

Vindt een geweldige job die echt bij je talenten past

InRo human capital helpt u het (ontslag)proces in juiste banen te leiden – voor beide partijen. Wij nemen de zorg voor uw werknemers op ons door hen te begeleiden in hun zoektocht naar hun drijfveren, talenten en mogelijkheden.

Waarom heet dit traject bij ons Inplacement? Omdat jij als individu echt centraal staat. Dit traject is altijd volledig maatwerk en kent toch herkenbare fases.

Fase 1: De klap opvangen van de boodschap en dit verwerken
De boodschap dat er niet meer van je diensten gebruik gaat worden gemaakt is soms hard. Dat vraagt om verwerkingstijd. Per situatie onderzoeken wij wat je daarin nodig hebt om te kunnen starten. InRo kan je daar tevens in ondersteunen.

Fase 2: Koersonderzoek en jezelf beter leren kennen
Hierin doen wij een interview en werken vanuit het Lemniscaat van je verleden – heden – naar je toekomst. Daarbij zetten wij Talent Motivatie Analyse in. Want wanneer je kunt werken met je talenten, dan ga je ook weer schitteren. Wanneer je gaat schitteren, dan ga je performen en ben jij gelukkig in dat wat je doet (en je werkgever ook).

Fase 3: Job-marketing

  • Schrijven van dé boeiende brief die opvalt in een stapel van reacties. Met een krachtige C.V. dat ook opvalt.
  • Leren netwerken via multi-media en in je eigen netwerken.
  • Job-hunting. Vinden van interessante banen en werkgevers die passen bij wie je bent en wat je kunt. Je TMA-Talentenpaspoort is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

Fase 4: Sollicitatietraining
Wij bij InRo zijn specialisten in vaardigheidstrainingen. Wij kunnen vanuit die expertise sollicitatiegesprekken met je oefenen. Voor jou geeft dit een veilige oefenruimte waarin jij je goed kunt voorbereiden op het aanstaande gesprek dat je gaat hebben met wellicht je aanstaande werkgever.

Fase 5: Nazorg
Hierbij staat centraal hoe het met je gaat en hoe het je bevalt in je nieuwe job. Indien wenselijk kunnen wij via je nieuwe werkgever onderzoeken of en welke ondersteuning jij daar nog kunt ontvangen.

Is je interesse gewekt maak dan op korte termijn een afspraak voor een intake.