Assessments

Hoogwaardige digitale assessments

Wie mensen moet selecteren voor een bepaalde functie gaat niet over één nacht ijs. Het vinden van de juiste match blijft een grote uitdaging. Naast intuïtie, een positieve indruk en een aansluitend CV zou dan een stuk objectief instrumentarium welkom zijn. InRo human capital kan in dit proces een waardevolle bijdrage leveren door het inzetten van onze hoogwaardige digitale assessments. Deze kunnen gebruikt worden bij instroom van nieuw personeel, maar ook bij doorstroom en uitstroom van medewerkers. Dit allemaal met als doel: de juiste persoon op de juiste plek! Ook voor Sales functies heeft InRo specifieke assessments.

De partners waar wij onze assessments inkopen zijn: Profiles International. GENOS GreatPeople Inside en TMA.

Van Profiles International brengen wij:

  • PXT-Functiegeschiktheidonderzoek: geschikt voor in-, door- en uitstroom van medewerkers.
  • PSA-Functiegeschiktheidonderzoek: geschikt voor in-, door- en uitstroom van medewerkers, specifiek voor alle Sales posities
  • DISC-onderzoek: een gedegen onderzoek naar voorspelling van gedrag op basis van de segmenten dominantie, invloed, stabiliteit en consistentie. Tevens wordt hierbij de motivatie onderzocht.

GENOS: is een uniek onderzoek op basis van emotionele intelligentie.

GreatPeople Inside: met o.a. Big five en het algemene spectrum van de persoon.

Bij InRo zijn wij ook Talent Motivatie Analyse (TMA) specialisten. TMA wordt verder uitgebreid uitgelicht.

Instroom

In nauwe samenwerking met de organisatie maken wij eerst een gedegen profiel van de functie. De mogelijke kandidaat of kandidaten maken vervolgens digitaal het assessment. De uitkomsten van het assessment worden vergeleken met het profiel van de functie. Er wordt gekeken of er op cognitief niveau een match is, maar juist ook op gebied van karakter. In het assessment zit tevens een beroepsinteressetest verweven. Daarna hebben wij een diepte interview met de kandidaat. Op basis van deze zaken brengen wij vervolgens een helder en gedegen advies aan de organisatie uit. De rapportage van het assessment is helder en bondig geformuleerd.

Door- en uitstroom

Wanneer de juiste persoon op de juiste plek zit, plukken zowel de onderneming als de medewerker hier de vruchten van. Wanneer blijkt dat dit niet (meer) het geval is, kan dit veel energie, tijd en geld kosten. Mede door inzet van onze assessments kunnen wij objectief beoordelen waar de schoen wringt. Dit kan vervolgens leiden tot een loopbaanadvies traject, loopbaan coaching of outplacement.
Naast de assessments die geschikt zijn voor instroom, doorstroom en uitstroom, hebben wij ook assessments met betrekking tot verkoop- en managementvaardigheden en klantvriendelijkheid. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en/of een demonstratie.

TMA-coaching

Medewerkers kunnen in aansluiting op het TMA-onderzoek kiezen voor een korter traject van 3 – 5 coach gesprekken gericht op het ontwikkelen van diverse talenten en uiteindelijk ontwikkeling van competenties. En set van talenten geeft een competentie, wanneer er talenten ontwikkeld worden, dan zal de competentie als gevolg daarvan ook ontwikkelen.